Skip to main content

Het team

methodeHet vakmanschap van BENAUDIRA komt tot uiting in de nauwe samenwerking tussen professionals wiens kwaliteiten elkaar aanvullen.

Spraaktherapeuten, logopedisten, neurofysiologische ontwikkelingstrainers, natuurgeneeskundigen en therapeuten van andere disciplines werken zowel hand in hand met de componisten als muzikanten en geluidstechnici.

Deze samenwerking waarborgt een zo goed mogelijk advies en is de motor voor een voortdurende verdere ontwikkeling van de hoortraining.

Het gehele team van de BENAUDIRA – hoortraining bestaat uit een voortdurend wisselend aantal van therapeuten, die u hier in de therapeutenlijst kunt vinden. Hier treft u een selectie aan van onze professionals. Indien u vragen over de hoortraining heeft, die over een bepaalde therapievorm gaan, kunt u ook meteen een email sturen aan de juiste persoon.

holger

Holger Raddatz

Oprichter en directeur van de BENAUDIRA hoortraining

Holger Raddatz is hooronderzoeker, geluidstechnicus, muzikant, componist en natuurgeneeskundige.

De zwaartepunten van zijn therapeutische werkzaamheden zijn: hoortraining, klassieke homeopathie en pijntherapie.

Hij verbindt al sinds vele jaren zijn kennis vanuit de muziekwetenschap (Westfaalse Universiteit, Münster) en de muziek (Conservatorium, Enschede, NL) met zijn ervaringen met de natuurgeneeskunde en met de kwalificaties die hij op het gebied van geluidstechniek en muziekeletronica heeft behaald.

Sinds 2001 werkt Holger Raddatz met hoortraining en sinds 2003 ondersteunt hij als supervisor andere therapeuten die in hun praktijk hoortraining aanbieden. Daarbij hoort het professionele advies aan de therapeuten en het maken van individuele trainings-CD’s voor hun patiënten.

Al even lang onderzoekt hij al mogelijke verdere ontwikkelingen van de hoortraining op verschillende toepassingsgebieden, componeert en test speciale trainingsmuziek en verkent de samenhang van muziek, spraak, auditieve opmerkzaamheid, tinnitus en het horen met de hersenactiviteit.

Uit dit onderzoek is de BENAUDIRA – hoortraining ontstaan.

Holger Raddatz is getrouwd en vader van een dochter en een zoon.

Holger Raddatz beantwoordt graag uw vragen en ideeën over de BENAUDIRA – hoortraining en informeert u over de opleidingen.

christine

Christine Krause

Contactpersoon van de BENAUDIRA – hoortraining voor logopedisten in Duitsland

Kontakt: logopaedie@benaudira.de

birgit

Birgit Sofia Krämer

Contactpersoon van de BENAUDIRA – hoortraining voor logopedisten in Duitsland

Kontakt: sprachtherapie@benaudira.de

anna

Anna Raddatz

Contactpersoon van de BENAUDIRA – hoortraining voor de organisatie van supervisie dagen in Duitsland

Kontakt: anna-raddatz@benaudira.de

 

Katrin Westhues

Kantoorleiding in de BENAUDIRA centrum in Duitsland

Kontakt: office@benaudira.de